27 Kasım 2017 Pazartesi

Yves Saint Laurent Touche Eclat


Herkese yeniden merhaba:)

Bugünki konumuz YSL markasına ait bir ürünle ilgili olsun istedim.

Kapatıcı olarak bilinen bir ürün olsa da aslında kapatıcılık olarak aşırı performans beklemek çok yanlış olur. Daha çok (doğal) aydınlatıcı görevi görüyor. İlk katta parlaklık verirken ikinci veya probleminize göre üçüncü katta kapatıcılık konusunda verim alabiliyorsunuz. Tabi göz altlarınızda aşırı morluk varsa evvelinde bir corrector ile kapatıp daha sonrasında aydınlatmak için bunu kullanın derim. Hatta daha başka aydınlık vermek istediğiniz heryere kullanabiliyorsunuz. 


Göz çevremdeki kaz ayaklarıma dolma yapmıyor. Oldukça ince bir yapısı var. Kurutma problemi yaşamadım. 

Ambalajı oldukça sade. Basmalı kalem formatında çalışıyor, arkadaki tuşa basınca uç taraftaki fırçaya ürün geliyor. Uygulaması oldukça kolay ancak hijyen konusunda kafa karıştırıyor. Testerını uygulayan bayan alkole batırıp uygulamıştı. Imkanınız varsa arada sırada bu şekilde dezenfekte edebilirsiniz.


Bendeki rengi 2 numara ve sarı alt tonlu ivory rengi. Oldukça fazla renk seçeneği mevcut almak isterseniz deneyerek kendinize uygun olanını seçebilirsiniz. 

Ürünle ilgili beni üzen bir noktaya değineceğim. Fiyatı 2.5 mllik gramaja göre oldukça yüksek geldi bana. Uzun lafın kısası fiyat olarak aynı performansı aldığım daha uygun ürünler varken tekrar alamayacağım bir ürün oldu. 

Şimdilik benden bu kadar. Sonraki yazımda görüşmek dileğiyle kendinize iyi bakın..

Sevgiler❤

23 Kasım 2017 Perşembe

Ecowell Diamond Collection - Yatıştırıcı ve Canlandırıcı Vücut Kremi


     Herkese yeniden merhaba!

     Bugün sizlere çok çok uzun zaman evvel Lilakutu sayesinde tanıştığım Ecowell markasına ait bir losyondan bahsedeceğim. Ecowell'in fiyat bakımından sıradan kremlere göre daha yüksek olduğunu biliyordum. Açıkça söylemem gerekirse ya memnun kalmazsam diyip almakta tereddüt yaşadığım bir krem bu. Keşif kutumdan çıktığında deneyebileceğim için çok mutlu olmuştum. Artık ne kadar uzun zamandır kullandığımı siz düşünün :))




     Sitelerinde içeriğinde Atkestanesi, Arnika, Biberiye özü, nane ve çam yağı sayesinde cildinizi nemlendirirken aynı zamanda besler, ferahlatır ve yumuşaklık hissi sağlar. Paraben, parafin, petrol türevleri, SLS, SLES, silikon gibi zararlı sentetik kimyasallar icermez deniyor. 




     Hassas ve kuru bir cilde sahibim. Yani tenim yüzüme göre acayip kuru. Özellikle banyo sonrasında kendimi bildim bileli kremler kullanıyorum. O gerginlik hissi beni çok rahatsız eder. Cildimi nemlendirirken organik içerikli ürünler hep ilgimi çekmiştir. 

     Kremi ilk sürdüğümde vaadettiği gibi ferahlıyor tenim. Nemlendirmesi benim cildime yeterli geldi. Cidden cildimin kadife gibi olduğunu hissediyorum. 

     Fotoğrafta gördüğünüz kadar miktar ellerim ve kollarım için yeterli oluyor. Cildimi yağlı yağlı bırakmadan anında emiliyor. Fakat bu anında emilmeden kastım anlık bir nemlenme değil. Etkisi uzun süre devam etti. 




     Beni o yoğun bitkisel koku biraz rahatsız etti açıkçası. İçeriğinden kaynaklanıyor kabul ediyorum yine de bir tık daha az koku tercih ederdim. Her güzelin bir kusuru olur diyip görmezden geliyorum. Hatta bu tarz kokular seviyorsanız veya uyku probleminiz varsa ılık bir duş sonrası bu kremi kullanıp mışıl mışıl uykuya dalabilirsiniz.  

     Yine bir çırpıda yazımın sonuna geldik. Şimdilik benden bu kadar, yarınki yazımda görüşmek dileğiyle kendinize iyi bakınn.

    Sevgiler..❤

22 Kasım 2017 Çarşamba

Neler Bitirdim Neler?? - 2


     Herkese Merhaba!

     Ara verdiğimden bu yana kullanıp bitirdiğim ürünlerin çoğunu biriktirmedim. Çekmecede atmayı unuttuklarım olduğunu farkettim bugün ve sizlerle de paylaşmak istedim. 
Hadi başlayalım :)



     
     1. Lavera Cleansing Gel: Bu jel formdaki temizleyici tüm cilt tipleri için uygunmuş. Bu konuda birşey diyemeyeceğim. Ama benim karma/kuru ve hassas cildimle çok güzel uyum sağladı. İçeriğinde organik melisa, ebegümeci, hindistancevizi yağı ve ekinezya özü bulunuyor. Kullandığım süre zarfında cildimde hiç kuruluk yaşamadım. Cildim nemlendi, yıkadıktan sonra o ferahlığı hissedebildim. Gün içerisinde t bölgemdeki yağlanmanın azaldığını gözlemledim. Bitkisel içerikli bir ürün olduğu için kokusu parfümlüden ziyade daha bitki bitki. (Koku tarifi özürlüyüm affedin:)) Cildimde kızarma, sivilcelenme, hassasiyet yaşatmadı. Fotoğrafta gördüğünüz iki temizleyiciyi dönüşümlü olarak kullandım bundan genel anlamda çok memnun kaldım. Bittikçe alınabilir..

     2. Mac Green Gel Cleanser: Bir Mac alışverişim sırasında bunlar kasanın yanında duruyordu. O gün kullandığım ten ürününden olsa gerek t bölgemde yağ patlaması yaşamış ve bilmem kaç zaman aynaya bakıp farketmemiştim. Satıcı bian durup baktı ve dediki:
 -Ayy cildiniz ne kadar yağlı nasıl başa çıkıyorsunuz, muhtemelen temizleyiciniz cildinize uygun gelmiyor. Zamanla gözenekleriniz kafam kadar olur nihohahaaa!!!! Dilerseniz bizim bu ürünü alın çok memnun kalıcağınıza eminimm. Bu gazı hangi kadına verseniz uzaya çıkar bırak ne diyosa almayı:)) Neyse aldım ve çıktım. O akşam direk bununla yıkadım yüzümü. Herhangi bir sıkıntı farketmedim. 1 hafta kullanıma devam ettim. Tabi o sırada yer yer gerilmeler yaşıyorum. O 1 haftanın sonunda cildimde nokta nokta kabarıklıklar oluştu ve kullanmayı bıraktım. Bir süre sonra tekrar başladım fakat cildimdeki o gerginlik beni rahatsız etti. Zar zor bitirdim iyiki seyahat boyunu almışım. Biz anlaşamadık. 

     3. Zovirax Uçuk Kremi: Bence gelmiş geçmiş en etkili en güzel uçuk kremi bu. Benim gibi olur olmaz pırttt diye çıkıveren uçuklarınız oluyorsa bunu kullanmalısınız. Bazıları çıkacağını hissettiğiniz anda sürün der. Hatta bazen krem sürseniz dahi inatla büyür. İnatçıdır o uçuk, asidir, ağrır ve yara olur. Ben uçukla yaşamayı öğrendim sayısız da krem aldım. Gözüm kapalı öneriyorum bunu gidin alın. Elinizin altında olmasına da gerek yok isterseniz uçuk çıktıktan sonra alın. Muadillerine göre fiyat olarak biraz pahalı olsa dahi bana hak vereceksiniz.. 

     4. Essence Volume Stylist Curl & Hold: Bu maskaradan iki tane bitirdim. Kirpiklerim öyle aman aman gür, kıvrık değil. Bunu ne zaman kullansam kirpiklerimle ilgili çok övgü alıyorum. Bir miktar kıvırıyor ve hacim veriyor. Günlük kullanım için çok uygun. Çok kolay temizleniyor. Gün içerisinde akmıyor. Kirpiklerimi dökmedi, bunun nedenini ise şöyle düşünüyorum. Kirpiklerim diğer maskaralara oranla daha yumuşak kalıyor.  Fiyatı performansına göre pahalı değil. İndirimli indirimsiz alınabilir. Ben çok seviyorum. 

     5. Signal White Now Touch Diş Beyazlatıcısı: Bildiğin uhu! Bence gelmiş geçmiş en berbat kokan diş ürünü bu. Alırken epey bir para gömünce insan ister istemez Allah dişlerime zeval vermez bu ürünle diye düşündürtüyor. İlk sürdüğünüzde diş bildiğiniz mavi oluyor. Çok dikkatli sürmeniz gerek yoksa beyazlatacam diye dalgalanmış yer yer alttan kendi diş renginiz onun maviliğiyle bütünleşiyor. Tabi düzgün sürebildiyseniz şayet ağzınızı oynatamıyorsunuz çünkü kurumasını beklemek gerekiyor. Bir de beni rahatsız eden birşey sürdüğümde dişlerime buz tutmuş gibi soğukluk geldi. Fırçalayana kadar etkili deniyor. Ama birşeyler yiyince hoop uçup gidiyor. Ben sevmedim. Bir daha alamayacağım kendisini. 

     6. Avon True Colour Glimmerstick Diamonds Eyeliner: Sanıyorum bu onuncu biten. Düz siyah bir göz kalemindense bu şekilde hafif ışıltı katanları daha çok seviyorum. Gün içerisinde akmıyor. Yapısı sert olmadığı için kolayca sürebiliyorum. Bazen dumanlı göz makyajımda da yardımcım oluyor. Avonun sık sık yaptığı indirimler sayesinde oldukça uyguna geliyor. Uzun süredir çok severek kullanıyorum. 

     7. Golden Rose Velvet Matte Lipstick: Son olarak Golden Rose'un bu mini mini rujlarından bahsedeyim. Bendeki renkleri 05 ve 10 numara. 05 olan çok tatlı bir turuncu, 10 ise pembeye çalan nude renkte. Bu aralar bu renklere taktığım için dibini sıyırdım:) Ve gidip tam boylarını aldım. Çok fazla kalıcılıkları yok, mat yapıdalar fakat dudaklarımı kurutmuyorlar. Bu şekilde rujlar bence çok fazla ruj kullanmayan veya çabuk sıkılanlar için üretilmiş hemencik bitiveriyorlar:)
    
      8. Max Factor Lasting Performance Fondöten: Bu fondötenin yapısını Estee Lauder'ın Double Wear fondötenine benzetiyorum ben. Mat bitişli bir yapıya sahip. Sürüldükten sonra da yerinden kımıldamıyor, oksitlenip renk değiştirmiyor. Yağlı ve karma ciltlilerin anlaşacağını düşünüyorum. Hem özel hem günlük tek fondötenim olsun ama ona bir servet ödemeyim diyorsanız bundan almalısınız. Hatta indirime denk getirin:) Bu fondötenin dış ambalajını değiştirdiler fakat renk skalası değişse bile yapıları aynı. Ben tekrar alacağım. 

     Hooop bitirdimm. Ve buraya kadar gevezeliğime tahammül ettiyseniz size çok teşekkür ediyorum:))

     Bir sonraki yazımda görüşmek üzere kendinize iyi bakın...

     Sevgiler ❤❤

21 Kasım 2017 Salı

L'Oreal Paris (Jel Kaş Pomadı) Paradise Pomade Extatic Gel


     Herkese uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!

     Oldukça uzun süredir buralarda yoktum. Tekrar dönmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum. Lafı çok fazla uzatıp sizi sıkmadan hemen yeni keşfimle sizi başbaşa bırakayım. 



     L'Oreal markasını uzun zamandır çok severek kullanıyorum. Aldığım ürünlerinin hemen hemen hepsinden memnun kaldım diyebilirim. Biliyorsunuz bir süredir blogger, vlogger birçok kişinin bahsettiği yeni bir seri çıkarttılar. Ben de kayıtsız kalamayıp iki farklı indirimden bulup rimelini ve bu kaş pomadını/jelini aldım. Yaklaşık 1 haftadır kullandığıma göre artık yorumlayabilirim. 



     Dilerseniz vaatleri ve bana göre nasılmış karşılaştırarak inceleyelim...


     ● Kusursuz açılı fırçası ve dağılmayan, gün boyu kalıcı yapısıyla kaşlarınızda cenneti yaşayın!

     Baya iddaalı bir vaat :) Fırçası söylendiği gibi açılı, ne çok büyük ne de çok küçük yani bana göre kontrolü kolaylıkla sağlayabiliyorsunuz. Fırçanın kılları orta sertlikte. Kaşlarınızda boşluklar varsa çok kolay dolduruyor. 
Kalemle doldurup herhangi bir kaş fırçasıyla o keskin görünümü dağıtmanıza gerek kalmıyor. Siz çizgi çeker gibi sürseniz bile o sanki kendi kaşınızmış gibi dağılarak devam ediyor. Bence bu yönden çok pratik olmuş. 
     ● 24 saat kalıcı bulaşmayan yapı..
24 saat boyunca hangimiz makyajımızı yüzümüzde tutuyoruz ki? Bilmiyorum en azından ben tutmuyorum. :) Ancak gerçek zaman diliminde gözlemlerime göre bunu özellikle diyeceğim sürdükten hemen sonra parmağımla üzerinden geçtim. Sanki kendi kaşlarımmış, bosluksuzmuş da birşey sürmemişim gibi olduğu yere yapışmıştı. Ben temizleyene kadar da yerinden kımıldamadı. Bu da benim için harika birşey. Fakat ufak bir noktada sizi uyarmak istiyorum. Diyelimki kaşlarınız uzun, aşağı düşük mutlaka herhangi bir kaş maskarasıyla sabitleme gereği duyuyorsunuz. O noktada bu ürünün sizi biraz üzeceğini düşünüyorum. Çünkü bununla kaşınızın boşluklarını doldurarak şekil veriyorsunuz. Tarayım şak diye yapışsın yukarı kalksın vs. yapamıyorsunuz. Üzerinden şeffaf kaş maskarası geçeceksiniz o zaman. 
     ● Arttırılabilir etki..
Evet etkisi koyuluğu tekrar tekrar sürerek arttırabiliyorsunuz. 
     ● Yumuşacık kaşlar..
Mac,Rimmel,Pastel kaş maskaralarını kullanan biri olarak onlara oranla daha yumuşak kaşlarınız oluyor. Kremsi jel yapıda olduğu için kaşlar sertleşmiyor. 
     ● Pigmentasyonu oldukça yüksek. Fırçayı ürüne dokundurduğunuzda direk geliyor.
     ● Benim en sevdiğim şey ise içerisinde herhangi bir kızıllık, ışıltı olmamasıydı. Mat formülde bir ürün. 

     Benefit Ka-Brow'a muadil olarak gösterilse de ben fiyatını yüksek bulduğum için almadım o yüzden karşılaştıramıyorum:) 

     Ürünün şuan piyasada 102 Warm Blonde ve 104 Brunette olarak 2 farklı rengi bulunuyor. Denemeden almamanızı öneriyorum. 



     Ürünün 3 grlık boyutu var ama bu sizi yanıltmasın baya gider bu bana evladiyelik birşey yapmışlar:) 

     Fiyatı : 46.00 TL (indirimde 23.00 TL) 

     Yine baya yazdım umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur:) Benim gerçekten sevdiğim bir ürün oldu. Şimdilik benden bu kadarr. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere kendinize çok çok iyi bakın..

     Sevgiler ♡♡


Yves Saint Laurent Touche Eclat

Herkese yeniden merhaba:) Bugünki konumuz YSL markasına ait bir ürünle ilgili olsun istedim. Kapatıcı olarak bilinen bir ürün olsa da...