7 Kasım 2015 Cumartesi

Mineral Makyaj Nedir?


Herkese Merhaba,

Söz verdiğim gibi bugün sizlerle üzerinde yıllardır epey bir kafa patlattığım mineral makyaj hakkında birtakım bilgiler vereceğim.

Mineral denince hepimizin aklına daha sağlıklı kavramı geliyor. Hakikaten de doğru markalar ile karşılaştığımızda bize mükemmel derecede doğal ve en az zararı veren makyajlar yapabilme imkanı sunuyor. Son derece doğal makyaj görüntüsü veriyor demiştim ya cildimizden temizlenmesi kimyasal içerikli makyaj malzemelerine göre oldukça kolay.

Doğal güneş filtresi içerdikleri için yüzümüzdeki pürüzleri maskelenmiş görüntüsü vermeden profesyonelce kapatıyor. Bir diğer güzel özelliği toz haldeki bu ürünler cildimizle temas ettiğinde eriyerek mat bir fondöten kimliğine bürünüyor.

Özellikle aranızda makyajdan vazgeçemeyen akne ve rozasea hastaları varsa gözüm kapalı önereceğim. Çünkü sizler için tedavi edici özelliği bulunmakta.

Her cilt tipine uygun üretiliyorlar ki bence bu bir nimet. İçimizin gittiği bir ürünü cilt tipimize uygun üretilmediği için ya alamayız yada gözümüzü karartıp alır nihayetinde yine de kullanamayız. Ya çöpe gider ya da şanslıysanız eşe dosta tanıdığa ben yiyemedim sen ye diye ağlaya ağlaya verirsiniz ya hah işte o duyguya son :)) Bence fiyat / performans açısından bu da kocaman bir artı.

Bu amaçla piyasaya çıkarılmış (mineral içerikli olduğunu iddaa eden) çok fazla marka var. Ben yıllar önce id Bareminerals markası ile başlamıştım daha sonra ürünleri ülkemizden çekildi uzun süre aynı hissi veren marka aradım. Yurtdışı alışverişine de henüz hazır olmadığım için daha çok hırs yapıp birçok ürün deneyip en son Youngblood markasına ulaştım. Şuan yoluma bu markayla devam ediyorum. Çünkü verdiği his aynı.

Bir diğer bayıldığım özellik de içeriğindeki maddelerin doğallığından dolayı tepkimeye girmemesi. Bu sayede bozulmuyor ve son kullanma tarihi de bu sebepten tarih oluyor :))

Bakalım içerik bize ne diyor:)

Kimyasal içeriğe gıcık olup ilgi duyanlarınızın, araştıranlarınızın en çok korktuğu maddeler yok. Yani talk, alkol, paraben, parfüm, mineral yağ ve boya içermiyorlar. Anti bakteriyel ve anti alerjik özellikteler.

İçeriğine ait üç ana maddeye değineceğim.
TİTANYUM DİOKSİT:  Taş ocaklarından çıkarılır ve yumuşak beyaz toz görünümündedir, işlemden geçirilerek kozmetikte kullanımı sağlanır. Beyazlaştırıcı, ışığı yansıtıcı, güneş ışınlarını kesici özelliği bulunur. Cildi UVA+UVB ışınlarına karşı korur.

ÇİNKO OKSİT: Bu madde anti enflamatuardır. Yani cildi yatıştırır. Akne ve siyah nokta oluşumuna meyilli bir cildiniz varsa engelleyip iyileştirmeye odaklanır.

MİKA: Yer kabuğundan çıkarılan saflaştırılıp incecik toz haline getirilen mineraldir. Işığı yansıtıp prizma gibi parlaklık sağlar.
Tabi bunun dışında magnezyum ve streaik asit bulunuyor.

Umarım buraya kadar sıkılmadan okumuşsunuzdur.

Sevgilerle♥♥♥

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yves Saint Laurent Touche Eclat

Herkese yeniden merhaba:) Bugünki konumuz YSL markasına ait bir ürünle ilgili olsun istedim. Kapatıcı olarak bilinen bir ürün olsa da...