24 Kasım 2015 Salı

MAC Göz ve Dudak Makyajı Temizleyici - MAC Gently Off Eye-Lip Makeup Remover



Merhaba canikolarım :)



Bugün aslında sizler için başka bir yazı planım vardı. Ancak S.O.S durumundayım. Hiç keyfim yok nedeni ise kirpiklerimden tahtalı köye gidenlerin olması :( Uzun zamandır Garnier'in çift etkili göz makyajı temizleyicisini kullanmaktaydım, kendimce gayet de memnundum. Ancak tek tük de olsa (özellikle yoğun makyaj yaptığımda) zaman zaman kirpiklerimin pamuk üzerine geldiğini görmeye başlamıştım. Gözle görülür bir dökülme olmadığı için görmezden gelmiş de olabilirim. Ta ki dün tam gözümün ortasında koca bir boşluk görene kadar. Fare yemiş gibi, facia, imdaat :) Çığlık attım. Zaten bünyesel notalarımda oya gibi kirpikler, kalem kaşlar kodlanmamış her bir teli benim için değerli arkadaş!




Neyse MAC'in bu temizleyicisini ara ara kullanıyordum. Uzun zamandır bende pek bereketliymiş vesselam :) Karar verdim artık göz makyajımı temizlerken gözlerime hunharca haldır huldur girişmeyeceğim. Nazik temizleyicilerle nazik nazik sileceğim :) Ahahaha buna ben bile inanmadım, nazik temizleyici tamam da silme konusu ııı :) Zaten yorgun argın eve geliyoruz şahsen ben bir an önce silip de rahatlayım diye gözümü çıkaracam nerdeyse. Bunun için bu ürün az ovalama mükemmel sonuç, net!



Adından da anlaşıldığı gibi hem dudak hem göz makyajı temizleyebilen bir ürün bu. Ben dudağıma hiç kullanmadım gerek de kalmıyor ki ben zaten dudağıma sürdüğüm ruju yiyorum. Sürüyorum bir bakmışım 1 - 2 saate yok.:))



Ürünü azıcık çalkalıyorsunuz ve kolayca iki faz birbirine karışıyor.


Ben burda bir noktaya özellikle değineceğim. Etrafınızda süse püse meraklı ufaklıklarınız varsa (benim dünya tatlısı bir yeğenim var:) bu tarz ürünlere ne kadar ilgili olduklarını bilirsiniz. Gönül rahatlığıyla etrafta bırakabiliyorum. Kapağı kolayca açılmayan bir mekanizmaya sahip. Bastırıp çevirdiğinizde kilit çözülüyor. Aspirin kutularındaki mantık. BRAVO ♥♥



Temizleyiciden pamuğuma birkaç damla damlatıp göz kapaklarımda yaklaşık olarak 15 saniye bekletip makyajımın çözünmesini bekliyorum. Nazikçe temizliyor. Defalarca silmiyorsunuz birkaç hamlede işlem tamam oluyor.  Üstelik kirpikler de yerinde. Suya dayanıklı veya değil farketmeden üstesinden geliyor. Hatta ben takma kirpiklerimi de çıkarıyorum kolayca :))



Üşengeç canlar ayrıca bu temizleyiciyi yıkamanıza gerek yok. İçeriğindeki salatalık ve Şam gülü özleri sayesinde göz çevremizi nemlendiriyor. Yağlı his de bırakmıyor.



Şu aralar sürekli elimin gittiği bu başarılı temizleyiciyi bittikçe alacağım kesin ♥♥



Fiyatı: 72.00 TL



Şimdilik benden bu kadar, kendinize iyi bakın öpüyorummm ♥

23 Kasım 2015 Pazartesi

Clarins Pure and Radiant Mask (With Pink Clay)


Clarins Saflık ve Parlaklık Veren Maske (Pembe Kil Katkılı)

Merhabaa :)




Kışın kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle hangi cilt tipine sahip olursak olalım kuruyup, pul pul dökülen ciltlere merhaba demeye başladık ve tabi aynı mantıktan yola çıkarak her cilt tipi neme ihtiyaç duyar.  Doğru maske seçimleri yapabilirsek gerçekten cildimizi en az zararla yaza çıkarabiliriz. Ballarım makyajın birinci adımının doğru ürünlerle rutin bir şekilde cildimizi temizlemek olduğunu hepimiz basitçe gözlemleyebiliriz. Nasıl mı? Kaymak gibi bir ciltte mi fondöten daha güzel durur yoksa engebeli arazi misali inişli çıkışlı pütürlü ciltte mi dersem umarım az çok fikir vermişimdir.

Gelelim yaklaşık iki aydır çok severek kullandığım maskeme :) Clarins ürünlerinin cildimle uyumunu ne kadar çok sevdiğimi artık biliyorsunuz. Tabi bu maskeyi hazır ihtiyacım varken denemesem olmazdı :) Gözüm açık giderdim :D Yanaklarımda özellikle kışın ciddi anlamda gerginlik ve kuruluk oluşuyor. Bu maske ile ilgili ilk cümlem şu olacak. Keşke cildimin bir kapağı ya da fermuarı olsaydı da bir bardak suyu açıp içine boşaltabilseydim, tabi ki yok!!! Öyle bir şansımız yok ama Clarins nem maskemiz var canım :))

Ürünün kapağını ilk açtığınızda karşınıza bir koruma folyosu çıkıyor. Süper! 

Clarins'in bu maskesi karma ve yağlı cilt tipleri ile uyumlu. Cildi kurutmadan derinlemesine temizliyor. Yanaklarımdaki kuruluktan yola çıkarak normal ve kuru cilt tipleri de sık olmamak kaydıyla kullanabilir diye düşünüyorum. 

Maske pembe kil içeriyor. Benim kil içeren ürünlerle aram pek iyi olmadığı için açıkçası ilk kullanımda oldukça tedirgindim. Ama korktuğum gibi kullanım sonrasında cildim herhangi bir tepki vermedi. Diğer kil maskelerine göre oldukça yumuşak yapısı var. Maskenin hedeflediği en önemli üç özellikten bahsetmesem olmaz. Saflık, tazelik, parlaklık. Bu maske o kadar güzel ki kullanım sonrası cildimin ferahlamış ve ışıldayan görünümüne bayıldım. Cildimi dinlenmiş ve neme doymuş hissediyorum. Aynı zamanda kirden, baş belası siyah beyaz noktalardan arındırdı ve gözeneklerimin kapandığını gözlemledim. Cildi neme doyururken aynı zamanda mat bırakıyor. Kuruduğu zaman diğer maskeler gibi germiyor sanırım en güzel yönlerinden biri de bu. Kuruduğu zaman gerginlik veren maskeleri kullanırken mimik yapmaktan acayip korkardım. Bu maske tek kelimeyle mükemmel!




Nasıl kullanıyorum?

Maskeyi uygulamadan önce cildimi temizleme köpüğüm ile temizleyip kuruluyorum. Haftada iki kere göz çevremden uzak durarak maskemi ince bir kat halinde sürüp 10 dakika kadar bekliyorum. Maske uçuk pembe renkte ama bekledikçe rengi açılıp beyaza dönüşüyor. Ardından ılık su ile duruluyorum. Zaten denediğinizde bana hak vereceksiniz. İpek gibi bir cildiniz olacak. Benim gibi hassas bir cilde sahipseniz denemeniz şiddetle tavsiyemdir. 

İçeriğinde neler var?

TANAKA PUDRASI VE PEMBE KİL: Ciltteki fazla kiri ve yağı emerek ölü hücreleri ciltten uzaklaştırır.

SÖĞÜT BİTKİSİ, ÇİNKO, VİTAMİN B6: Ciltteki yağ üretimini düzenler, gözenekleri sıkılaştırır. 

 Cildi yatıştırır ve yumuşatır. 

Tabi bir ayrıntı daha var ki koku hassaslığında bir numara olan beni bile ayyy ne harika bir koku miss miss dedirten koku.. Gerçekten bayıldım. 

Fiyatı: 121.00 TL


Kısaca canlarım biz bu maskeyi çok sevdik. Deneyen var mı?

Sizi seviyorum, kendinize cici bakın ♥




21 Kasım 2015 Cumartesi

MAC Dervish Lip Pencil - Favori Dudak Kalemim


Merhaba ballarım :)

Tünaydınnnnnnn :))) Tatlı bir cumartesi bugün. 

MAC Dervish ile ilgili birşeyler çiziktiriyim dedim. 




MAC'in bu dudak kalemini alalı epey oldu. Rengi gerçekten çok güzel. Koyu renk göz makyajlarımın tam anlamıyla fıstık gibi tamamlayıcısı. Ama sürekli koyu renk makyaj yapan biri olmadığım için ben günlük makyajımda hem tek başına hem de ombre görüntü vermediğine emin olduğum tüm rujlarıma çerçeve amaçlı kullanıyorum.

Renk olarak anlatmam gerekirse gül kurusu diyebilirim. Koyu gibi gözükse de sürüldüğünde o kadar koyu bir renk vermiyor. Aşağıdaki rengi elde edebilmek için üzerinden defalarca geçtim :))




Yapı olarak bir hayli kuru. Eğer dudaklarınız kuruyorsa sürmeden önce mutlaka bir dudak nemlendiricisi ile dudaklarınızı nemlendirmenizi öneriyorum, çünkü ben öyle yapıyorum. Nem bombasına tutuyorum :)

Aldığım ilk günden beri rengini çok severek kullandığım bir dudak kalemiydi :) Dudakları ince olanların bir tık büyük göstermek için dudağını zemin renginden alakasız renklerle çerçevelemesinden facia bir görüntü yok sanırım. MAC Dervish bu aşamada devreye girerek bizi o durumdan kurtarıyor.


Fiyatı: 42.00 TL (Çoğunlukla tercih edildiği için stok sıkıntısı yaşatan bir renk ama denk getirirseniz deneyin derim :))

Yarın görüşmek üzere kendinize iyi bakınn :))

20 Kasım 2015 Cuma

Avon Glow Çok İşlevli Bronzlaştırıcı Stik


Merhabalaar :)



Söz verdiğim gibi bugün size Avon markasına ait çok sevdiğim bronzlaştırıcıyı anlatacağım. Kış geldi ne bronzlaştırıcısı dediğinizi duyar gibiyim. Ama beni okuyorsanız artık biliyorsunuz ki aldığım kozmetik ürünlerini amacı dışında kullanma gibi bir huyum var :))

Bu ürüne cidden çok içim ısındı. Bendeki rengin adı Nude. Şeftali tonlarına yakın sıcak bir renk. İlk başta uygulandığında ışıltılı ıslak bir bitişe sahip ancak ben dağıttığımda o ışıltı matlaşıyor. Normalde yüzüme kontör uygulaması yapmak benim için işkenceydi. Yüz yapımın kemikli olması yüzünden imrenerek baktığım uygulama olurdu kendisi. Özellikle acı kahve tonlarında bir ürünle kontör yaptığımda o alandaki keskin koyu görüntüden nefret ederdim. Ta ki Avon'cuğumdan bu ürünü alana kadar :)



Canlarım, kesinlikle abartmıyorum. Renginin yumuşaklığı ve sürümünün kolaylığı koca bir artı. Elmacık kemiğimin üstüne allık olarak kullandığım da memnun kaldım. Alt kısmına sürdüğümde de. Çizgi halinde ürünü uyguladıktan sonra parmaklarımla hafifçe yediriyorum ve mutlu soon :)

Avon bu ürünü dudaklar, elmacık kemikleri ve gözler için ( tek ürün çok işlev) üretmiş. Gözlerimin üstünde de siyah bir eyeliner ile soft makyaj elde edebiliyorum.  Tek beğenmediğim nokta sanırım dudaklarımda kullandığımda oldu. Çok fazla renk vermedi dudaklarıma. Ama olsun ben zaten ruj olarak kullanayım amacında değildim, bu konuda daha fazla kötülemeyeyim :)

Bu aralar katologta sanırım göremeyeceğimiz bir ürün. Ama denk getirirseniz mutlaka denemenizi öneriyorum canikolarım :)

Fiyatı: 29.00 TL (Avon indirim canavarıdır unutmayın :)

Şimdilik benden bu kadarrr :) Bir sonraki yazımda görüşmek üzere kendinize cici bakın :)

19 Kasım 2015 Perşembe

Maybelline Dream Pure BB Cream



Merhaba güzellerim,

Bugün severek kullandığım üç üründen biriyle sizlerleyim. İlk olarak günlük makyajımda tercihim BB kremlerden yana olduğu için uygun fiyatlı birine daha yer vermek istedim.



Maybelline markasının birçok ürününü deneme şansım oldu. Kimisine bayıldım kimisini de aldığıma bin pişman oldum. Nitekim daha önce yıldızımın barışamadığı ürünlerden bir tanesini kendisi oluşturdu. Okumak isterseniz kendisini sitemin derinliklerinde bulabilirsiniz. :) 

Bu BB beni epey şaşırttı. Benim sivilceye meyilli karma cildime bir çare medet :) Derken Gratis'in bir indiriminde birtakım vaatleri ilgimi çektiği için alıvermişim aaa hiç haberim yok :))

Sanırım beni cezbeden yanı %2 oranında Salicylic Acid içermesi oldu. Ürünlerimde bu maddenin olmasından hem cildim hem ben çok memnun oluyoruz. :) Çünkü bu madde sivilce ve siyah nokta oluşumuna engel oluyor. Tabi oranı biraz az ama napalım :)) 

Arka etiketteki vaatlerinden yola çıkarak yorumlarıma geçiyorum.

1. Doğal ışıltı kazandırır. İçeriğindeki gliserinden kaynaklı ışıldıyor. Ürunün bu noktada yağlı ciltlilere elveda dediğini duyar gibiyim. Çünkü yağlı ciltler matlık ister. Karma ciltler için biçilmiş kaftan kendisi. Yalnız size ufak bir uyarı ürünün bir miktar kurutma özelliği var. O yüzden kullanım öncesi cildinizdeki ölü derilerden kurtulmanız gerekiyor. Aksi halde o bölgelerdeki kusurları ortaya çıkarabilir. Yanaklarımda sağlıklı bir ışıltı, T bölgemde ise rutin yağ kontrol kağıdı ile kontrol altına alınmış bir cilde sahip oluyorum. Bir de unutmadan diyeyim içeriğindeki silikondan dolayı cildi kadife gibi yapıyor. 

2. Cilt tonuna uyum sağlar. Üç ton seçeneği ile geniş cilt rengi yelpazesine hitap ediyor. Ben light rengini kullanıyorum. Cildimle gayet güzel bütünleşti. 

3. SPF 30 ile UV ışınlarından korur. Eee ön tarafta da 15 yazıyor hangisine inanacağız. Bu kısımı çözemedim muamma :))

4. Gün boyu nemlendirir. Bu BB krem nemlendiriyor gerçekten. Çizgilerime dolmadığını ve cildimde kaldığı 8 saat boyunca oksitlenip renk değiştirmediğini de belirtmek isterim. Yani nemden kastım vıcık vıcık yağ değil kadifemsi nem. 

5. Cilt kusurlarını kapatır. Çok sorunlu bir cildiniz varsa iki kat uygulama yaparak izlerinizi kapatabilirsiniz. Tek katta sadece renk eşitsizliğini gideriyor. Ben duruma göre karar veriyorum :) 

6. Yağ içermez. Karma ve yağlı ciltler için üretilmiş ürünleri bilirsiniz sürerken bile gerer cildi. Ancak her ürünü de kullanamıyoruz ki. Diğerleri de ciltten yağ kusturuyor. Tam ortası yok mu yani hem germesin hem de yağlandırmasın. İşte bu ürün tam dozunda yağsız nemlendirme yapıyor. 

7. Gözle görülür pürüzsüzlük sağlar. Mermer gibi bir ciltten bahsetmiyoruz tabiki! Gözle görülür diyor zaten bir BBden beklendiği kadar. 

8. Taze bir görünüm sağlar. Sürdüğümde cildimle hızla bütünleşip kayboluyor. Fresh, tazelenmiş bir cildim oluyor. 

Gerçekten fiyatına göre performansı başarılı bir ürün olmuş. Günlük makyajımda sıklıkla tercih ediyorum.

Fiyatı:  indirimde 14.00 TL - normalde 29.00 TL

Şimdilik benden bu kadar kızlar ♥ Yarın görüşmek üzere :))

Unutmadan yarın blogta Avon bronzer olacak....

18 Kasım 2015 Çarşamba

Essence Oil Control Paper ~ Yağ Kontrol Kağıdı


Merhaba canlarım,


Bugün hayat kurtarıcı bir ürünle karşınızdayım :) Bu tarz yağ kontrolü sağlayan kağıtlar her bayanın çantasında mutlaka bulunmalı bana göre. İşin aslı bence cilt her yağ salgıladığında pudra ile maskeleme yapmak hiç akıllıca değil, belli bir yerden sonra o pudralı görüntü daha çok göze batıyor.



Diyelim ki acil bir toplantınız çıktı ya da daha çılgınca bir fikir erkek arkadaşınız size sürpriz yaptı ve ziyaretinize geldi. Ama siz alnından burnundan çıkan yağlarla patates kızartılabilecek kıvama gelmiş bir haldesiniz! Sanırım durumun vahametini daha kötü bir örnekle açıklayamazdım anlaşıldığımı hissettim kesin :D İşte o an saniyeler içerisinde cillop gibi bir cilde sahip oluyorsunuz bu kağıtla.

Bana kutusu tam çantaya atıp çıkmalık, kullanımı da çok pratik geldi. Ürünün içerisinde 50 adet yağ emici kağıt bulunuyor. Kullanımına değineyim, örneğin burnumdaki yağı emmesi için kağıdı burnumun üzerine hafifçe bastırıp çekmem yeterli oluyor. Yağı emdiğini zaten hemen anlıyorsunuz. Benimki daha çok yağlı kağıt üzerinde kurabiye pişirip kurabiyeyi kağıttan kaldırdığımdaki görüntüyü andırıyor. :))) Hayal edebildiğinizi umuyorum. :))

Diğer markaların bu tarz ürünlerini kullanmadığım için kıyaslama yapamıyorum. Ama Essence benim işimi gördü. Tabi sizler için onları da denemeyeceğim anlamına gelmesin bu:)) incelememi istediğiniz bir marka varsa lütfen yorum bırakın.

Fiyatı 7.25 TL

Sevgiler, kendinize iyi bakın :)))

17 Kasım 2015 Salı

Missha Perfect Cover BB Krem


Merhaba canlarım,

Nihayet instagram hesabımda duyurmuş olduğum ve benim için önemi büyük olan BB kremimi sizler için anlatıyorum. Karşınızda nam-ı değer Missha...

Missha BB Krem


BB kremler ilk kez hayatımıza girdiğinde gerek yeni başlayanlar gerekse profesyonel makyaj artistleri tarafından büyük ilgi gördü. İlk BB kremin Kore'li dâhiler tarafından üretildiğini de milyar tane bloggerdan duymuşsunuzdur :) BB krem yoğun ilgi görünce önüne gelen BB krem üretmeye başladı. Ben ilk BB krem deneyimime Missha ile başladım ve şuan diğerlerini de deneyimlediğim için iyiki de onunla başlamışım diyorum. Artık Missha BB kremlere ulaşmanız çok kolay, ben güvenilir bulduğum için lilakutu.com adresinden alıyorum.

BB kremler adı üstünde kremdir arkadaşlar.  Benim içimi en çok rahatlatan kısım kesinlikle cildime sürdüğümde iyileştirici özelliği olması oldu. Cildimde kızarıklık oluştuğunda yatıştırdığını gördükten sonra zaten vazgeçilmezim oldu.

Bir ürünü incelerken farklı denemelerle vadettiği özelliğin doğruluğuna emin olmak istiyorum her zaman. Biliyorsunuz BB kremler cildin onarılması, yenilenmesi ve olası bir tahribat var ise iyileştirilmesi vaadini sunuyor. İlk aldığımda yüzümde deneme fırsatım olmadan elimde bir kesik olmuştu. Bunu bizzat görmesem hadi canım derdim ancak sürdükten sonra yaklaşık 2 gün içerisinde kesik izi kalmadan yaramın iyileştiğini gördüm. Tedavi edicilik konusunda başarılı.

Cildinizde akneleriniz varsa tabi kistleşmiş olanlardan bahsetmiyorum! Kızarıklığı kalmış, leke izi bırakmış sivilcelerde de lekeyi giderici, kızarıklığı yatıştırıp rengini açıcı özelliğe sahip. Cildimde çil vb. lekelenmeler olmadığı için onlar üzerindeki etkisi hakkında bir şey söyleyemeyeceğim ama eminim ki onların da tedavisine yardımcı olacak kadar başarılı bir krem bu. Bir gün ciddi anlamda rahatsızlanıp yüzümden silemeden sızdığım için sabaha kadar durmuşluğu da vardır. Kesinlikle cildimde hiçbir reaksiyona sebep olmadı. Zaten içeriğinde cildimiz için faydalı bitkisel maddeler var. Bu yüzden cildi dinlendirdiği söyleniyor. Gerçekten bu konuda da sınıfı geçti. Ben karma cilde sahibim artık biliyorsunuz. Ama bir o kadar da hassas bir cilt. Herkesin ayıla bayıla kullandığı organik vs ürünler bende ters teperdi. Hassas ciltli herkesin rahatlıkla kullanabileceğini düşünüyorum. 

Rengin Görünümü


Cilt tipi sınırlaması yapmam gerekirse bence bu kremi kuru, normal ve karma ciltliler gönül rahatlığıyla alabilir. Ben karmayım dediğim gibi dozunda uygularsam T bölgemde bir fondötendeki kadar parlama yapıyor. Kesinlikle daha fazlası değil.  Ama yağlı ciltliler için biraz ağır kaçabilir diye düşünüyorum. Bu BB krem yapı bakımından ıslak bitişli ve kremin nem veren yapısı var. İlla alacağım diyorsanız üzerinden transparan pudra ile geçerek ya da yağ emici kağıtlar kullanarak günü kurtarabilirsiniz. 

Burada Yapısını Görüyoruz. Bakın Nasıl da Işıl Işıl...

Bence Missha'nın bir diğer güzel yanı da cilt sorunlarına farklı seçenekler sunması. Ben yoluma ilk bununla başladığım için fazla maceraya girmedim. Ama sizin cildinizde kırışıklık çoksa Signature Wrinkle olana bakabilirsiniz.

Gelelim bir diğer önemli mevzuya. Canlarım bilirsiniz Kore'li kadınların mermer kadar beyaz cilt renkleri var. Ama biz onlar kadar grimsi ten rengine sahip değiliz. Herkesin yakındığı bir konuydu bu. Açıkçası ben de baya bir tereddütteydim. Korktuğum olmadı. Şanslıyım galiba ilk alışta rengi tam tutturdum. Size tester olanağınızın olmadığını düşünerek fikir vermek isterim. Bendeki renk 23 ve ben ne çok beyazım ne de koyu bir tene sahibim. Renk bana tam uyuyor. 21 numara alacaklar için görsel örneğim şu olacak. Hepimizin ten rengine gıpta ile baktığı kar beyazı meşhur Kiralık Aşk'ın Defne'si.. Eğer öyle bir mermer teniniz varsa gidin kendinizi yakın kararın :) Şaka şaka ahaha :D  21 numara tam sizin için biçilmiş kaftan! 23 numara alacak canlarım ise tipik Türk hatunu ten rengi. Yani ben gibiler!! :D 27 numara alacaklar hafif çikolataya yakın koyu kumrallar. Renkleri bu şekilde sınıflandırdım. Hepimizin alt tonu vs.'si farklı tabi. Ama bu kremler az çok renk eşitlemesi yaparak ten renginize uyum sağlıyor. Gidip de kar beyazıyken 27 almayın yani, arap bacı olmayın. :))


Cildime Tamamen Yedirilmiş Hali.

İçerisinde SPF 42 (42 Faktörlük Güneş Koruması) bulunuyor. Bir çoğumuz hala güneş korunmasını sadece yaza ait düşünürken şunu özellikle belirtmek istedim. Kendinizi güneşten koruyun, koruyun, koruyun. Ozon tabakası günden güne deliniyor!! Artık bu işin yazı kışı kalmadı. Güneşin ışınlarının hunharca dünyamız üzerine yayıldığını unutmayın. Ben sadece yazın değil kışın da çok severek kullanıyorum.

BB kremimizin 20 ml ve 50 ml olmak üzere iki farklı boyutta satışı bulunuyor. Epeyce bereketli bir ürün. Hatta her gün kullanmama rağmen beni 1 yıl idare ediyor. Bu arada 50 ml olan  pompalı şekilde geldiği için belli bir yerden sonra pompadan ürün çıkartmakta zorlanıyor insan. Bu aşamaya geldiğinizde bitti sanıp atmayın kızlar :) Çok kolay bir şekilde kesilen bir ambalaja sahip kendisi. Ben kesip küçük bir numune kabına aktarıyorum. İnanın bu kadarı bile 2 ay kadar daha kullanmamı sağladı :))

Fiyatı: 20 ml olan 29.90 TL
             50 ml olan 69.90 TL

Kendinize iyi bakın ..♥


14 Kasım 2015 Cumartesi

Le Petit Marseillais Lavanta Balı Duş Jeli


Merhabaaa :)


Bugün sizlere aldığım günden beri kokusu beni mest eden bir duş jelini paylaşmak istiyorum. Daha önce bloğumda bu markaya ait el kreminden bahsetmiş ve pek de memnun kalmadığımı belirtmiştim. Ancak bu duş jeline tek kelimeyle ba-yıl-dım :)




Peki neden diğerinden haz almamışken bu ürüne bayıldım :) Haydi başlayalım..

Vücudumuza giren kimyasalın haddi hesabı yokken özellikle Paraben ve renklendirici içermeyişi beni mıknatıs gibi kendine çekmişti. Bu konularda çok fazla takıntılı olmamaya çalışıyorum. Fakat bazen cidden o kadar kötü içerikli ürünlere rastgeliyorum ki elimde olmadan ohh bunda yokmuş ya en azından birinden kurtarayım moduna geçiyorum :)

Kapağını açar açmaz yoğun bitkisel kokuya doyuyorsunuz. Duştan sonra da bir müddet bu kokuyu muhafaza ediyor. Bir müddet dedim öyle saatlerce kokuyum derseniz o olmuyor işte! Zaten bu da bir parfüm değil değil mi :)) Tabi bu arada sizlere komik bir not :D Hala kendim de kendime gülüyorum, Lavanta balı denince ilk aklıma gelen herhalde lavanta ve bal içeriyor ikisini birleştirip orijinal bir isim bulmuşlar helal olsun! idi :D Oysaki hiç de öyle değil. Lavantadan elde edilen hoş kokulu aromatik bir tür bal burada kastedilen. :)))

Neyse gelelim temizlik ve nemlendirme özelliğine. Çok kolay köpürüyor.Yapısını o kadar hoş buldum ki banyo süngeri adeta yumuş yumuş oldu ve kadife gibi kaydı vücudumda. Temizlemesi konusunda bir mucize beklentim olmadı açıkçası sonuçta su değen yer zaten az bir temizleyiciyle bile temiz olur :) Duştan sonra benim cildim çok kuru olduğu için genelde gerginlik yaşarım, bu duş jeli sayesinde bir nebze de olsa yumuşak kalıyor.

Bence tam bir kış duş jeli bu. Kokusu sebebiyle özellikle baş ağrısı çekiyorsam beni rahatlattığını hissettim. Lavanta çayı da bilirsiniz uyku problemi yaşayan kişilere önerilen bir bitki çayıdır. Yoğun stresli bir günün ardından bu duş jeliyle ılık bir duş almanız sizi kalorifer kenarındaki kedi gibi mışıl mışıl uyutacak bana güvenin :)

Diğer çeşitleri aynı etkiyi verir mi bilemiyorum. Ben aradığım duş jelini buldum. Yedekledim bile. Şiddetle tavsiyemdir alınız.

Fiyatı: Anlayamadığım şekilde değişkenlik gösteriyor. Ben sanırım 5.50 tl'ye almıştım.

Öpücükler hepinize..


11 Kasım 2015 Çarşamba

Eklips Fan Brush - Allık Fırçası


Merhaba canlarım,

Bugün sizler için bir makyaj fırçası paylaşmak istedim. Eklips markasının birçoğunuzun dikkatini çektiğini düşünüyorum. Çekmediyse de fırça çeşitlerine bakmak isterseniz Gratis mağazalarına uğrayabilirsiniz. Eklips'i fiyat / performans açısından bir hayli başarılı buluyorum. İncelememi istediğiniz varsa yorum bırakabilirsiniz.




Gelelim şuan elimizdeki fırçamıza. Fırça Fan Brush olarak adlandırılmış ancak alt kısmına bir de allık fırçası diye ikinci bir isim verilmiş. Ecotools fırçaların yanında adeta onlardan biriymiş gibi kamufle olabiliyor :))

Epeydir toz aydınlatıcılarım için bu tarz bir yelpaze fırça arayışındaydım. Bana göre bu tarz fırçalar toz aydınlatıcılar için biçilmiş kaftan. İnce şerit halinde tam istediğiniz noktaya nokta atışı yaparak fazla alana dağıtmadan ürünü cilde yerleştiriyor çünkü. İkinci olarak hoşuma giden kullanım şekline de değineyim çok olmazsa olmaz bir işlev değil belki ancak ilgisini çekenler olabilir diye düşündüm. Bilirsiniz tozutan, dökülen farlarınızı fondöten üzerinden uzaklaştırmak işkenceden beterdir. Sık kıllı fırçalarla bunu denemek ise bir facia! İşte bu fırça burda imdadınıza yetişecektir. Yumuşak ve ince kılları sayesinde ürünü yapıştırmadan kolayca süpürebiliyorsunuz. Tabi siz arzu ederseniz bronzer, allık uygulamalarınız için de alabilirsiniz. Benim alış amacım dediğim gibi aydınlatıcım içindi diğer kullanımlarda pek ilgimi çekmedi. Zaten allık ve bronzer için ince kalacağını düşünüyorum. Benim çok geniş yüzüm olmadığı için uyguladığı miktar yeterli geldi siz daha geniş uygulama istiyorsanız başka markalara bakın derim. 

Fırçayı birkaç kere yıkadım dökülme veya bozulma sorunu yaşamadım. Yalnız yıkarken sap kısmına su gelmemesine dikkat! Malumunuz sapı tahta su alıp şişebilir :) 

Bir diğer güzel yanı ise Eklips marka ürünlerin Cruelty Free (hayvanlar üzerinde deney yapmıyor) ve çevre dostu olması. 

Kısaca ben çok büyük beklentilerle almadığım için performansını yeterli buldum. 

Fiyatı 4.00 TL

Sevgiyle kalın :))))










10 Kasım 2015 Salı

Pastel Moon Light Highlighter




Merhaba canlar :)

Aydınlatıcılarla kafayı bozan ben yine bir aydınlatıcı konuk ediyorum bloğuma :) 




Eveet! Şu yanda görmüş olduğunuz oje görünümlü minicik tatlı şeyi inceleyelim bakalım. 





Pastel, uzun yıllar boyunca rengarenk ojeleriyle ellerimizi süsleyen bir Türk markası. Hal böyle olunca da bize destek vermek, almak, doğru bilgiler vererek sizleri yanıltmadan tanıtmak düşer. 

Yakın zamanda piyasaya kozmetik ürünlerle merhaba demesine rağmen kısa sürede ses getirdiğini düşünüyorum ben Pastel'in. Özellikle bu aydınlatıcı dünyaca ünlü markalarla yarışacak kadar başarılı olmuş. Benefit High Beam ve Nars Copacabana'ya dupe gösterilmesi de bence başarısını ortaya koyuyor. Benim elimde Benefit High Beam var ve size gönül rahatlığıyla ikiz  kadar benzediklerini söyleyebilirim. Nars Copacabana'ya ise Sephora'dan gidip baktım bana Nars biraz daha pembemsi ışıltı bırakıyor gibi geldi. Şahsi fikrim 1 tane Benefit alacağıma bir dahakine gidip 4 tane Pastel almak olacak :) Peki buna neye göre karar verdim hadi bakalım :))

Benim aydınlatıcı ürünlerde sevdiğim özellikler sürdüğümde kalıp gibi durmaması, cildimle bütünleşip sağlıklı görünüm vermesi ve tabiki de pembeden çok beyaz renkte olması. Ben uyguladıktan sonraki bıraktığı renge aşık oldum. Tam istediğim gibi hafif ıslak tam bir fildişi rengi bu ♥♥♥♥♥

Ne çok akışkan ne de koyu  tam olması gerektiği gibi bir kıvamı var. Fırçasını çıkarttığınızda sağa sola damlamıyor. Uygulamasında zorlanmadım. Yalnız size önerim fondöten üzerine uygulayacaksanız önce noktalar halinde ürünü koymanız ardından pıt pıt hareketlerle  yedirmeniz. Aksi takdirde fondöteni aşağı yukarı hareketler yüzünden süpürüyor. Bu şekilde bir uygulamayla tam kıvamında uygulanmış, sağlıklı, ışıldayan bir cildiniz oluyor. İçerisinde ışıltılar var cildiniz ışıldıyor dediğim gibi ama bu sizi korkutmasın kesinlikle janjanlı-kımıl kımıl değil :))

Kokusuna da değinmek istedim. Bana yağlı boya gibi geldi yanılıyor da olabilirim. Pastel duy sesimizi bu harika ötesi şeye az da koku kat :)) Tabi olmazsa olmazımız bir nokta ilgililere duyurulur içinde petrol ve silikon var. 

Yine çok konuştum biliyorum. Kısaca bu ürün benden tam not aldı. Hatta aldığım günden beri diğer aydınlatıcılarıma elimi sürmedim :) 

Bizi böylesi güzel ürünlerle tanıştıran, buluşturan Pastel'e teşekkürler ♥

Fiyatı 12.00 TL


Şimdilik benden bu kadar, kendinize cici bakın.. 

8 Kasım 2015 Pazar

Loreal Elseve Komple Onarıcı 5 (Yoğun Onarıcı Bakım Kremi)


Merhaba canlarım,

Bugün saçlarımın, yaptırdığım işlemlerden dolayı bana küsmesinden dolayı gönlünü almama sebep olan bir bakım kremini yazıyorum sizler için.

                          Loreal Elseve Komple Onarıcı 5 (Yoğun Onarıcı Bakım Kremi)

Saç uçları narin, kırılgan vesselam. Hayır avuç avuç döküldüğü yetmiyormuş gibi bir de tek telden üç tane kafa çıkması da ne yahu! Hepsinin canına okudum :)) Tabi öncelikle uçlarından 4-5 parmak aldırıp birkaç ay da hiçbir şekilde fön, düzleştirici, maşa yapmama gibi bir bedel ödedikten sonra!!

Bir müddet (yaklaşık bir ay kadar) bu şekilde her banyo sonrası sadece saç uçlarıma 4 pompa ürünü boca ettim. Şuan ise föne yavaş yavaş geri döndüm ama öncesinde bu saç kremini kullanmayı ihmal etmiyorum. Her banyo sonrası dediğim konuyu da biraz açalım arkadaşlar bu bakım kremini ıslak ya da nemli saçlarınıza uyguluyor ardından saçlarınızı yıkamadan ya kendi halinde kurumaya bırakıyor ya da kişisel tercihinize göre şekillendiriyorsunuz.

Bakalım neler vadediyor, benim izlenimlerim neler?

• Kırılma Karşıtı ~ Kesinlikle evet.
• Çatallaşma Karşıtı ~ Kesinlikle evet.
• Yıpranma Karşıtı ~ Kesinlikle evet.
• Canlılık, yeniden yapılandırma, güçlendirme, ipeksi dokunuş, parlaklık ~ Kesinlikle evet.

Bu ürün bana göre iki şekilde hedeflenmiş. Öncelikle bir hata ettiniz ve canım saçlarınızı kimyasala boğdunuz mahvettiniz. Anında müdahale edip onarıyor. Diyelimki öyle olmadı kimyasal müdahaleden önce aklıbaşında nadir insan grubusunuz. Önlem alıp olası ters duruma engel oluyor. Bence iki durumda da başarılı.

Muhteşem ötesi bayıldığım bir kokusu var. Saatlerce kokusu saçlarımdan gitmiyor. Yıpranmış saçları olan arkadaşlarım bu ürünü gözüm kapalı öneriyorum size.

Fiyatı 12 - 15 TL arası değişiyor. (Gratis ve Watsons indirimlerini takip edin.)

Mutlu Pazarlar ♥




7 Kasım 2015 Cumartesi

Mineral Makyaj Nedir?


Herkese Merhaba,

Söz verdiğim gibi bugün sizlerle üzerinde yıllardır epey bir kafa patlattığım mineral makyaj hakkında birtakım bilgiler vereceğim.

Mineral denince hepimizin aklına daha sağlıklı kavramı geliyor. Hakikaten de doğru markalar ile karşılaştığımızda bize mükemmel derecede doğal ve en az zararı veren makyajlar yapabilme imkanı sunuyor. Son derece doğal makyaj görüntüsü veriyor demiştim ya cildimizden temizlenmesi kimyasal içerikli makyaj malzemelerine göre oldukça kolay.

Doğal güneş filtresi içerdikleri için yüzümüzdeki pürüzleri maskelenmiş görüntüsü vermeden profesyonelce kapatıyor. Bir diğer güzel özelliği toz haldeki bu ürünler cildimizle temas ettiğinde eriyerek mat bir fondöten kimliğine bürünüyor.

Özellikle aranızda makyajdan vazgeçemeyen akne ve rozasea hastaları varsa gözüm kapalı önereceğim. Çünkü sizler için tedavi edici özelliği bulunmakta.

Her cilt tipine uygun üretiliyorlar ki bence bu bir nimet. İçimizin gittiği bir ürünü cilt tipimize uygun üretilmediği için ya alamayız yada gözümüzü karartıp alır nihayetinde yine de kullanamayız. Ya çöpe gider ya da şanslıysanız eşe dosta tanıdığa ben yiyemedim sen ye diye ağlaya ağlaya verirsiniz ya hah işte o duyguya son :)) Bence fiyat / performans açısından bu da kocaman bir artı.

Bu amaçla piyasaya çıkarılmış (mineral içerikli olduğunu iddaa eden) çok fazla marka var. Ben yıllar önce id Bareminerals markası ile başlamıştım daha sonra ürünleri ülkemizden çekildi uzun süre aynı hissi veren marka aradım. Yurtdışı alışverişine de henüz hazır olmadığım için daha çok hırs yapıp birçok ürün deneyip en son Youngblood markasına ulaştım. Şuan yoluma bu markayla devam ediyorum. Çünkü verdiği his aynı.

Bir diğer bayıldığım özellik de içeriğindeki maddelerin doğallığından dolayı tepkimeye girmemesi. Bu sayede bozulmuyor ve son kullanma tarihi de bu sebepten tarih oluyor :))

Bakalım içerik bize ne diyor:)

Kimyasal içeriğe gıcık olup ilgi duyanlarınızın, araştıranlarınızın en çok korktuğu maddeler yok. Yani talk, alkol, paraben, parfüm, mineral yağ ve boya içermiyorlar. Anti bakteriyel ve anti alerjik özellikteler.

İçeriğine ait üç ana maddeye değineceğim.
TİTANYUM DİOKSİT:  Taş ocaklarından çıkarılır ve yumuşak beyaz toz görünümündedir, işlemden geçirilerek kozmetikte kullanımı sağlanır. Beyazlaştırıcı, ışığı yansıtıcı, güneş ışınlarını kesici özelliği bulunur. Cildi UVA+UVB ışınlarına karşı korur.

ÇİNKO OKSİT: Bu madde anti enflamatuardır. Yani cildi yatıştırır. Akne ve siyah nokta oluşumuna meyilli bir cildiniz varsa engelleyip iyileştirmeye odaklanır.

MİKA: Yer kabuğundan çıkarılan saflaştırılıp incecik toz haline getirilen mineraldir. Işığı yansıtıp prizma gibi parlaklık sağlar.
Tabi bunun dışında magnezyum ve streaik asit bulunuyor.

Umarım buraya kadar sıkılmadan okumuşsunuzdur.

Sevgilerle♥♥♥

6 Kasım 2015 Cuma

Oriflame Tender Care Çok Amaçlı Balmumu





Merhabalar,





Küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk diyorum ben bu kreme :) 15 ml minnacık, şirineyi anlatmaya başlıyorum.


Dudağımda, yüzümde, ayağımda, dirseğimde kısacası kuruluk hissettiğim, sertleşen her yerimde kullanıyorum. Çıkan tüm çeşitlerini aldım diyebilirim.

Vazeline benzer bir yapısı var. Gözlemlediğim özelliklerine bakalım. Örneğin dudağınızda uçuk çıkacak sürün gitsin, siz veya çocuğunuz kafanızı gözünüzü çarpıp morarttınız maksimum 5 dakikada içerisinde geçirsin, bebeğinizin pişiği oldu iyileştirsin, ayağınız çatladı, parmaklarınız nasır oldu, sivrisinek ısırdı, egzamanız var, yaralandınız sürün gitsin. Eee bu krem size daha ne etsin :))

Ben bu kremi stokluyorum. Mucizevi bir balmumu yani içerisinde gerçek balmumu var. (Önemseyenleriniz için alkol ve paraben içeriyor) Gül özlü, vanilyalı, hindistancevizli, çikolatalı, frenk üzümlü, bademli çeşitleri bulunuyor. Şuan yukardaki resimde pembe olan gül özlü, mürdüm olan ise frenk üzümlü olanı. Güllüye bayıldım açıp açıp kokluyorum. Mis miss :)))

Kesinlikle edinin derim ben, pişman olmayacaksınız.


Şuan 5.90 TL' ye satılıyor. (Normal satış fiyatı 12.50 TL)

5 Kasım 2015 Perşembe

Yıldızımın Barışmadığı Ürünler ..




Yeniden Merhabalaar:)

Bugün sizlere pek ısınamadığım üç üründen bahsedeceğim. 

İlk ürün Maybelline Affinimat serisine ait oldukça sıvı akışkan yapıda, yağlı ve karma ciltler için piyasaya sürülmüş bir fondöten. Benim cildim karma , t bölgem yağlanıyor ama yanaklarım da bir o kadar kurudur. Bu ürünün içerisinde mikrosüngerler var ve bu sayede ciltteki fazla yağı cidden sünger gibi emiyor. İçeriğinde ayrıca güneş koruması da mevcut. Her kullanımdan önce cildime avuç avuç nemlendirici sürmeme rağmen bir türlü cildimle bütünleşemiyor bu fondöten:(( Yanaklarımdaki kuru yerlerde aşırı gerginlik yaparken, T bölgemdeki yağı emdiği sırada ise anlam veremediğim şekilde o bölgemi de kurutup bazen dalgalı bazen pullu pullu bir görüntü veriyor. Adeta ben fondötenli cildim duyduk duymadık demeyin diye herkesin gözüne gözüne sokuyor kendini. Iı olmamış ben sevmedim. Tamam yapısı ince olmalı ama ciltle bütünleşmeli de fondöten dediğin yahu! Anlayamadım enteresan ürün. Kesinlikle karma ciltlere önermiyorum, yağlı ciltler baksın. 

İkinci ürünümüz Clarins Doux Peeling. Aslında cilt bakımımda sadece Clarins ürünleri kullanıyorum. Hepsinden de oldukça memnunum. Bu peelingin içerisinde doğal kil var. Kullanımı da diğer peelinglerden farklı. Sürdükten sonra ellerimle kuruyana kadar tampon hareketlerle cildime iyice nüfuz ettiriyorum. Kuruyunca da yıkamak yerine ellerimi aşağı yukarı yüzüme sürterek cildimden soyulmasını sağlıyorum. Buraya kadar herşey çok güzel. Bu peelingin en önemli özelliği deri altında kalan açığa çıkamamış akne vb. oluşumlar varsa onları dışa yollaması. Ben bu peelingi her kullandığımda sivilce patlaması yaşıyorum. Bazen haftalarca geçiremiyorum. Cidden başarılı bir ürün ama ben her kullandığımda cildimde mısır patlağı gibi patlayan sivilcelere dayanamayacağım. Benim cildime iyi gelmedi. 

Üçüncü olarak yine Maybelline markasına ait Colossal Kajal göz kalemine değineceğim. Bu göz kalemi 12 saate kadar kalıcı ve yoğun renk verme iddaasıyla piyasaya çıkmıştı. Öncelikle sürümü hiç de kolay değil. Ben ne heveslerle almıştım. Sanki sürünce kömür sürülmüş badem gibi gözlerim olacak gibi :)) O aşamaya gelecem diye nerdeyse gözümü çıkarıyordum :o o kadar sürdüm renk vermedi gözümü bir açtım kapattım göz kapaklarımda kat izi bıraktı. Daha da kötüsü birgün sabah gözaltıma sürme gafletinde bulundum. Öğlene doğru aynada kontrol etmek istediğimde şok oldum. Panda gibi gözlerim olmuştu. İnanın o an çöpe atmak istedim. Bir daha kesinlikle almam. 

Eveet şekerlerim bugünlük benden bu kadar umarım sizlere yardımcı olmuşumdur. Öpüyorum...♥

4 Kasım 2015 Çarşamba

En Gözde Kış Rujlarım

Merhaba :))

Bugün sizlerle en sevdiğim, gözdem olan kış rujlarımı paylaşmak ve ufak ufak incelemeler yaparak sizleri naçizane bilgilendirmek istedim.

Rujları rastgele elime geldiği sırada yorumlayacağım. Bu yazımda high-end ve drugstore ürünleri birarada tuttum hatta sadece bir tane high-end ürün seçtim. Hepimizin bütçesine uygun olması en azından benim içimi rahatlatacak ve böylece bir kozmetik faciasına sebep olmayacağım. :))) Neyse gelelim konumuza..


Elime ilk olarak Revlon markasına ait bir lip butter geldi. Türkiye'ye yakın tarihte gelen dört gözle beklediğimiz bu marka aslında drugstore bir ürün. Fakat şunu belirtmeliyimki birçok ürünü bence high-end diye satılan markalara taş çıkartır! Revlon Colorblust Lip Butter'in 035 Candy Apple rengi bendeki. Oldukça ıslak bitişli, dudakta hafif kırmızı nar çiçeği rengi veren bir ruj,daha doğrusu bir dudak yağı. Benim en beğendiğim yanı ruj kadar yoğun olmasa da rengini çok güzel vermesi ve özellikle Ankara'daki o kuru ayaz döneminde bile istediğim nemlendirmeyi sağlaması oldu. Siyah renk eyeliner ile kombinlemeye bayılıyorum.

İkinci olarak elime gelen ruj Golden Rose Velvet Matte serisinden 02 numara oldu. Bu ruj ilk çıktığında birçok rengi hunharca tüketildi. İçeriğinde E vitamini bulunduğu için dikkatimi çekmişti. Dudaklarım çok kuruduğu için genellikle mat rujlardan koşarak uzaklaşıyor ve bir süre sonra gerginleşen dudaklarımdan nefret etmemek için hayran hayran uzaktan bakıyordum.. :)) Bakıyordum diyorum çünkü bu rujla tanışınca yanlış ürünlere göz kırptığımı anladım. Ruju standda denedim kadife gibi yapısı olduğunu görünce dayanamadım tabiki. Mat bitişli bir ruj fakat sürerken sıkıntı yaşatmıyor. Oldukça kalıcı bir ruj serisi ve çizgilere dolmuyor. Serinin birçok rengi mevcut ancak ben kırmızılardan turunculardan çok sıkıldığım bir günümdeydim. Gül kurusu/pembe rengini almak istedim. Koyu göz makyajlarımla bayılarak kullanıyorum.

Üçüncü elime gelen ruj Essence markasına ait 04 numaralı On The Catwalk rengi. Çok mat bir bitişi yok bu rujun. Fiyatına göre oldukça başarılı buluyorum. Kahve ve siyah eyelinerlarımla ya da nude tonlardaki farlarımla kombinleyince huzur buluyorum :))

Dördüncü rujum Avon markasına ait Matte Merlot rengi. Tam bir kış rengi. Kış deyince nedendir bilmem içim mi kararıyor nedir hep koyu renklere yöneliyorum :) Rengini tek katta bile veren, saten bitişli bir ruj. Dudaklarımı kurutmadı. Oldukça kalıcı ve sadece rimel sürerek makyaj yaptığımda bile asil bir şekilde tamamlayıcı bir renk. 

Beşinci ruj Mac markasına ait Viva Glam V rengi. Bu ruju aşırı yoğun göz makyajlarımda kullanıyorum. Lacivert bir far ile kombinlendiğinde mükemmel uyum sağlıyor. Öyle güzel bir renkki her tende ayrı bir renge bürünüyor. Yarı şeffaf daha çok doğal dudak rengimize göre de rengi değişkenlik gösteren enteresan ötesi bir ruj.  Siz de benim gibi nude ışıltılı toprak tonları hastasıysanız bulduğunuz yerde düşünmeden kapın bu ruju :))

Son olarak The Balm markasına ait Foxxy Pout rengi. İçerisinde  çok tatlı hafiften altın ışıltılar barındıran bir ruj. Ben dolgunlaştırma özelliğine vurulup almıştım.  Yaz kış severek kullanıyorum. Yazın yanık tende bronz rengiyle tek başına günü kurtarıyor. Ayrıca ışığın açısına göre değişkenlik gösteren bir yapısı var. Tek eksi yanı sürümünün biraz zor olması galiba :) Olsun varsın.:) toprak tonlarındaki makyajlarıma eşlik ediyor. :))


Ayy yine çok konuştum umarım sonuna dek çeneme dayanabilmişsinizdir. Öpüyorumm :)))

1 Kasım 2015 Pazar

Mac Prep+Prime Lip Base

Herkese yeniden merhaba,

Bugün an itibarı ile izne ayrılmış bulunmaktayım. Yoğun iş koşturmacası içerisinde büyük heveslerle açtığım bloğumu ihmal ettiğimi farkedip hızla yazı yazmak istedim sizlere. Farklı, çok fazla yazılıp çizilmeyen bir ürünle ilgili olsun istedim haydi bakalım neymiş bu ürün :))

Mac Prep+Prime dudak bazı. 

Renkli kozmetik ürünleri kadar baz ürünleri de makyajımızın vazgeçilmezleri arasında bence. Daha da önemlisi bir çoğumuzun baz deyince aklına sadece göz ve yüz bazları geliyor. Konu profesyonellik olunca tartışmasız en önde gelen markalardandır Mac. Bu tabuları bize yıktıracak kadar iddaalı bir ürünü daha bizlerle buluşturduğu için kendisine minnettarım :)) 

Bir düğün davetine katılacağım için kıyafetime uygun farklı renklerde ürünler almak için gittiğim Mac'te tanıştım ben bu baz ile. İlk başlarda aman dudağın da bazı mı olurmuş canım deyip alıp almamakta tereddütler yaşasam da uygulama sonrası verdiği hissiyata vurulup alıverdim. 

Peki nedir bu baz?

Sitesindeki açıklama:
Renksiz ruj altına sürülecek bir makyaj baz ürünü. Nemlendirir, pürüzsüzleştirir ve dudaklara bakım yapar. Kullanılan dudak ürünlerinin etkisini arttırır. 

Gelelim benim düşüncelerime:



Dediğim gibi ön yargılı yaklaşmıştım. Ancak sevgili Mua'm ipten acik hallice dudaklarıma uyguladığında tamam canım alıyorum dedim. Ben genelde dudağıma sürdüğüm rujları yiyorum :)) Bir süre sonra dudaklarımda ruj namına birşey kalmıyor. Özel bir gecede böylesi bir durumla karşılaşmak işime gelmedi doğrusu. Hele bir de koyu renk ruj sürüp gülümsediğimde dişlerimde ortaya çıkması muhtemel cinayet sebebi bir durum olursa :) Dudaklarımda şöyle bir etki yapıyor.. Süreceğim ruj veya kalem için dudağımı nemlendirip hazırlıyor. Ben şahsen en sert dudak kalemimle bile denedim sizlere en doğru bilgiyi verebilmek adına. Kalem yağ gibi dudağımdan kayıp gitti. Ya da diyelim ki dudaklarınızda yoğun çizgilenmeler var ve bu görüntüden hoşlanmıyorsunuz. Benim de zaman zaman bu tarz sıkıntılarım oluyor. Bu baz dudaktaki çizgilere dolarak daha pürüzsüzleştiriyor nispeten. Bir diğer önemli özelliğine de değinelim bu da çok önemli. Koyu renk ya da mat rujlarımızda yaşadığımız en büyük sıkıntı sürdükten bir süre sonra ombreli içe doğru silinmeye yüz tutmuş bir görüntü oluşur. Bu baz ruju dudağa yapıştırıyor. Akma, silinme, bulaşma gibi istenmeyen görüntülere engel oluyor. Baz beyaz renkte ancak kullanım sonrası dudağımda görünmez oldu. Önceleri ruj öncesi dudağıma uyguladığım lip balmlarım gibi kalın, yapış yapış bir his vermedi ve rujumun yapısını bozmadan çekmecemin en dip köşesine kullanamayıp attığım rujlarımı dahi kullanabilmemin keyfini yaşıyorum :)) Kokusunu tarif etmek istedim aklıma eskiden oynadığımız koca yüzlü bebekler geldi. Cidden onların yüzleri gibi kokuyor :))

Üretimi devam ettiği sürece alabilecek kadar sevdim ben bu ürünü. Fiyatı: 62.00 TL ( görüntüsü itibarıyla hızla biteceğini düşünmeyin baya bereketli bir ürün) 

Öpüyorum hepinizi, sevgiyle kalın...

Yves Saint Laurent Touche Eclat

Herkese yeniden merhaba:) Bugünki konumuz YSL markasına ait bir ürünle ilgili olsun istedim. Kapatıcı olarak bilinen bir ürün olsa da...